Novetats

21
MAR
2013
all browser

NINGÚ HAURIA DE MORIR AMB LES DENTS EN UN GOT D'AIGUA

Tot aquell que tingui un implant dental en el món l'hi hauria d'agrair, directament o indirectament, a Per-Ingvar Branemark (Göteborg, Suècia, 1929). 
Ell va ser qui fa mig segle va descobrir que usant titani per fixar les peces a la mandíbula aquestes es mantenien i que el metall es fusionava amb l'os (un procés anomenat osteointegració), i va desenvolupar la tècnica quirúrgica per fer-ho de manera que fos el més estable possible. 
Aquest treball li ha permès ser dues vegades candidat al Nobel, i rebre aquest any el premi d'investigació de l'oficina de patents de la UE a tota una vida de treball.


06
MAR
2013
all browser

UN DE CADA CINC ESPANYOLS NO ES RENTA PROU LES DENTS

Un 20% dels adults-i un 30% dels nens-no es renta les dents almenys dues vegades al dia, segons recull el Consell de Dentistes en el Llibre Blanc de la Salut Bucodental 2010. "en l'últim any, el 85% dels pares no ha portat els seus fills al dentista, i que el 52% dels adults no hagin anat a una clínica dental. Especialment preocupants resulten les xifres referides a la gent gran: només el 38% ha assistit a una clínica dental en els últims 12 mesos. D'aquesta manera, Espanya es situa en el quart país de la Unió Europea que menys ha anat al dentista, només per davant de Letònia, Hongria i Romania ", recull la societat.
En canvi, el treball mostra que hi ha un augment de les visites programades als odontòlegs, la qual cosa evita les urgències. Així, entre 1995 i 2010, els espanyols que han anat a una consulta rutinària anual (de revisió o neteja) han passat del 27% al 45%. I aquest augment es veu reflectit en la disminució de les consultes curatives, per extracció (cauen del 24,4% al 6%) o per empastaments (passen del 24,3% al 12%).